De bedrijven die bovenaan in Google verschijnen zijn altijd de grote bedrijven met enorme marketingbudgetten. Dit is niet het geval, ook met een beperkt budget kun je jouw website laten slagen. Je moet hier wel inventief voor zijn en de kans durven wagen. Ben je nog aan boord? Lees dan verder!

Tijd investeren

Als je zelf de beheerder van je website bent en je hebt maar een klein budget, steek er dan veel tijd in. Je kunt er niet vanuit gaan dat je site binnen een jaar enorm winstgevend zal zijn. Zonder die enorme marketingbudgetten zul je het voornamelijk moeten hebben van de kwaliteit van je teksten. Doe vooraf onderzoek naar de meest relevante zoekwoorden binnen jouw branche. Zorg bij het schrijven van de teksten wel dat je content uniek is, maar gebruik gerust zoekwoorden die bij anderen waardevol zijn. Hoogstwaarschijnlijk zijn deze voor jouw website ook belangrijk als jullie actief zijn in dezelfde branche. Het optimaliseren van de teksten op je website kost heel veel tijd en is in principe nooit klaar. Lees boeken, doe onderzoek en ga uitproberen, door te proberen ga je ook uitvinden wat het beste werkt voor jou.

Adverteren

Adverteren kan behoorlijk prijzig zijn, voornamelijk bij branches waar veel concurrentie is. Doordat er veel bedrijven zijn die willen adverteren, kost een advertentie veel. Bij een nichemarkt is het over het algemeen goedkoper om te adverteren doordat er minder concurrentie is. Probeer daarom een website te beginnen binnen een nichemarkt. Daarnaast is het interessant om bij het adverteren niet te focussen op Cost Per Click (CPC) maar op Cost Per Lead (CPL). Hierbij betaal je meer per advertentie, maar ben je wel verzekerd van een lead, wat als het goed is geld oplevert.

Affiliate marketing

Als kleine website is het belangrijk om samen te werken met andere partijen. Affiliate marketing is hier een goed voorbeeld van. Je spreekt met een andere website af dat je bijvoorbeeld een banner op hun website mag plaatsen en dat je hen een vast bedrag betaalt zodra er een lead uit voorkomt. Je kunt ook afspreken om blogs van elkaar te plaatsen. In die blogs moet dan een linkje staan naar de andere site, dit versterkt de positie voor Google. Als andere websites verwijzen naar jouw site, verhoogd dat de betrouwbaarheid.

Vertrouwen winnen

Net als je echte klanten, heeft Google ook even nodig om je te vertrouwen. Daarom moet je een lange adem hebben, je website steeds blijven verbeteren en de eisen van Google in de gaten blijven houden. Op deze manier werk je er naartoe dat je site hoger in de zoekresultaten komt en dus hoogstwaarschijnlijk populairder wordt.