Je bent zeker niet de enige die last heeft van een verstopte afvoer. Ontzettend veel mensen kampen met dit probleem en zien de verstopte afvoer graag zo snel mogelijk verholpen worden. In deze blog lees je hoe je het snelste van een verstopte afvoer afkomt!

Weetjes

  • Als de afvoer verstopt is omdat er vet in terecht is gekomen, dan is dit het lastigste om te verwijderen. Zorg dus dat je nooit, maar dan ook nooit vet door de afvoer spoelt.
  • Mocht je zelf aan de slag willen, zorg dan dat je geen chemische ontstopper gebruikt. Deze kan de afvoer beschadigen op een ernstige manier.
  • Daarnaast is zelf ontstoppen een super vieze klus. Dus is je afvoer verstopt? Schakel een expert in

Waarom is mijn afvoer verstopt?

De verstopping van een afvoer kan verschillende redenen hebben. Een belangrijk aandachtspunt is om er voor te zorgen dat je nooit chemische resten door de afvoer spoelt. Dit vraagt om een joekel van een verstopping. Ook de groei van een boomwortel kan er voor zorgen dat de afvoer verstopt komt te zitten. Als de afvoerbuizen versleten zijn dan kunnen de boomwortels hier zo doorheen groeien, waardoor de resten zich ophopen in de gescheurde leiding. Ook andere voorwerpen als tampons, mondkapjes en zelfs haren kunnen zorgen voor een verstopping.

Zelf aan de slag

  • Filters controleren is een goede tip. Wasmachines en drogers hebben filters die gemakkelijk vuil kunnen worden. Laat de filters even in een warm sopje liggen en plaats ze terug als ze droog zijn.
  • Heeft jouw afvoer een sifon voorziening? Dan kun je kijken of de sifon los kan. Deze buis heeft een krom stuk waar vuil in kan blijven hangen. Ook deze even goed reinigen en terugplaatsen wanneer deze is opgedroogd.
  • Met een ontstopper kun je het natuurlijk ook proberen. Even zorgen dat de druk er goed opzit en paar keer goed ploppen.