Social Media

Het veelomvattende begrip Social Media heeft inmiddels ook zakelijk behoorlijk zijn intrede gedaan. Social Media kan als communicatiemiddel worden ingezet met je doelgroep. Het gebruik van Social Media als communicatiemiddel kent verschillende vormen, zoals het helpen van klanten bij vragen, maar je kan het ook inzetten om je doelgroep op de hoogte te houden van acties, nieuwe blogposts of relevante afbeeldingen.

Om voor jou als ondernemer een duidelijk onderscheid te maken binnen Social Media, heeft Refresh Online Marketing & Webdesign dit gesplitst in Organische Social Media en Social Media Advertising.

Organische Social Media

Organische Social Media laat zich het best beschrijven als zorgen dat je je doelgroep uitbreidt en bereikt middels onbetaalde berichten. Dit kan zowel via Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest en andere middelen die beschikbaar zijn. Om deze groei qua doelgroep te bewerkstelligen is een Social Strategy Plan noodzakelijk waarbij focus ligt op de content. Welke boodschap ga je de doelgroep geven om te zorgen dat zij jou leuk vinden en gaan volgen?

Hier is eerder al een artikel over geplaatst binnen de marketing artikel sectie, genaamd: “Hoe zet ik een Social Strategy op?”

Social Media Advertising

De tegenhanger van Organische Social Media is Social Media Advertising. Hierbij zorg je middels betaalde advertenties voor een vergroting van je doelgroep en het in contact brengen van hen met jouw waardevolle content. Het adverteren binnen Social Media is momenteel met name van toepassing op Facebook. Bij Facebook heb je diverse mogelijkheden om zeer gesegmenteerd op zoek te gaan naar nieuwe likes of bezoekers voor je website. Je betaalt hierbij voor een klik op je advertentie. Daarbij is het dus zaak de advertentie zo relevant mogelijk te kunnen tonen.

Over de diverse segmentatie mogelijkheden is eerder het artikel “Facebook advertising: targeting to the max!” geschreven.

Informeer gerust vrijblijvend voor de mogelijkheden voor jou! Bij Refresh Online Marketing & Webdesign is ruime ervaring met beide manieren van inzetten van Social Media. In samenwerking met jou kan gezamenlijk een Social Strategy Plan opgezet worden met bijbehorende doelstellingen die maandelijks nauwgezet gemonitord worden.

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden op Social Media voor jouw bedrijf? Neem gerust eens vrijblijvend contact op! Dan kunnen we er misschien binnenkort over van gedachten wisselen…

Naam (verplicht)

Bedrijfsnaam

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Vraag

captcha